osnovna pravila-tng
Strana 1 od 1 • Delite •
osnovna pravila-tng
usis uvek na letnjem rezimu
cist filter za vazduh menjati na 3000 km.
ciste svecice jednokrake zazor manji od fabrickog 0.1-0.2 .
kablovi silikonski
pravilno podesen rasprsivac.
cist filter za vazduh menjati na 3000 km.
ciste svecice jednokrake zazor manji od fabrickog 0.1-0.2 .
kablovi silikonski
pravilno podesen rasprsivac.
draza.- OHV 903
- Broj poruka: 5
Datum upisa: 06.03.2008
Re: osnovna pravila-tng
Zasto letnji rezim za usis? Moze li pojasnjenje. Ja sam ga stavio na zimski.
PS
Jedan savet od mene. Mrezica za pranje sudova ako se stavi na usis, auto bolje radi na auto-gasu. Proverio sam i lično. Jedino je problem ako hoćete da se prebacite na benzin, jer tada morate rasklapati filter i vaditi mrežicu napolje.
PS
Jedan savet od mene. Mrezica za pranje sudova ako se stavi na usis, auto bolje radi na auto-gasu. Proverio sam i lično. Jedino je problem ako hoćete da se prebacite na benzin, jer tada morate rasklapati filter i vaditi mrežicu napolje.

Petar- SOHC 1372 EFI
- Broj poruka: 1857
Godina: 29
Datum upisa: 27.10.2008

Petar ::Zasto letnji rezim za usis? Moze li pojasnjenje. Ja sam ga stavio na zimski.
PS
Sto je veci otpor na usisu to ce ti vise povuci gasa i bolje ici i naravno vise trositi. Hladan vazduh zato sto vise stane u cilindar.
Rale- OHV 903
- Broj poruka: 10
Godina: 33
Datum upisa: 03.11.2008
Malo sam zbunjen, moram priznati. Meni se potrošnja pokazala i dalje kao ista. Auto je poslednjih 320km prešao sa nekih 25-27 litara gasa, a od toga je nekih 40km prešao po planinskim putevima i nekih 70km prešao u gradskoj vožnji. Bilo nas je četvoro u kolima i prosečno smo bili teški oko 65-70kg.
Lično, mislim da je to znak da je potrošnja i dalje ista, ako grešim, izvinjavam se na izlupetanim glupostima sa moje strane.
Takođe imam sada novo pitanje: da li se potrošnja reguliše nekim šrafom na dovodu goriva, ili ja to nešto opet lupetam? Stvarno ozbiljno postavljam pitanje i unapred se zahvaljujem na svakom odgovoru.
Pozdrav svima!
Lično, mislim da je to znak da je potrošnja i dalje ista, ako grešim, izvinjavam se na izlupetanim glupostima sa moje strane.
Takođe imam sada novo pitanje: da li se potrošnja reguliše nekim šrafom na dovodu goriva, ili ja to nešto opet lupetam? Stvarno ozbiljno postavljam pitanje i unapred se zahvaljujem na svakom odgovoru.
Pozdrav svima!

Petar- SOHC 1372 EFI

Potrosnja se regulise na srafu koji ide od isparivaca do karburatora. Nisi rekao gluposti kad ti auto bolje vuce i brze potegne onda manje pritisces papucu gasa tako da ti je potrosnja u normalnim uslovima voznje slicna.
Rale- OHV 903
E, da to sam i ja mislio. Inače ja svog juga retko kada silim. Pokušaću da malo čačkam oko šrafa, pa da vidim kako se ponaša. Ipak sam ja na ovom sajtu ekonomični Petar
Tebi, prijatelju u svakom slučaju hvala lepo na korisnim savetima i objašnjenjima!
Pozdrav od mene!
Tebi, prijatelju u svakom slučaju hvala lepo na korisnim savetima i objašnjenjima!
Pozdrav od mene!

Petar- SOHC 1372 EFI

Tu smo da razresimo dileme, pa ko sta zna. Ja sam eksperimentisao na svojim kolima i govorim iz mog iskustva, ako je neko nesto drugo probao neka kaze.
Rale- OHV 903
Jel neko probao Brisk svecice za LPG ?

testudio- OHV 903
Godina: 24
Datum upisa: 15.01.2010
Ne znam kolko ste u pravu ali cu samo da iznesem stvari kako je kod mene na mom autu.Svecice super bos sa tri kraka,fradov filter,klsican(250 din.)leti na letnjem rezimu a zimi na zimskom,silikonski kablovi,sve u svemu cista klasika kao da vozim stalno na benzin.Auto ide kao "tane",u gradu trosi oko 9l a na otvorenom 7l plina.Sada me zanima da li ja negde gresim?.

Draga- SOHC 1116
- Broj poruka: 91
Datum upisa: 08.05.2010
U suštini smo onda na istoj talasnoj dužini. Meni je Zeleni Mačak (AKA Desimir) rekao da ne menjam položaj poklopca filtera i da je motor uvek na letnjem režimu. Ja ga poslušao...
Potrošnja nam je tu negde - isto.
Potrošnja nam je tu negde - isto.

Petar- SOHC 1372 EFI

Petar ::Zasto letnji rezim za usis? Moze li pojasnjenje. Ja sam ga stavio na zimski.
PS
Mozes malo pojasniti gde se nalazi ta mrezica i kako se stavlja na usis i gde je taj usis i sve to????
Ako moze i koja slika? 

DRAZEN92- SOHC 1301
- Broj poruka: 855
Godina: 19
Datum upisa: 11.01.2009

Sta ce ti to majke ti? Ono sto petar govori je ona zica za pranje sudova i to stavis tamo u onu surlu (gde ulazi vazduh) na kucistu vazduha...
0-100: <12.5s
Max: 153>km/h
KS/rpm: 69/5750
Max rpm: 6250

YUgisa- N2O
- Broj poruka: 12779
Godina: 22
Datum upisa: 08.03.2008
Ahaa nisam razumeo... 

DRAZEN92- SOHC 1301
- Broj poruka: 855
Godina: 19
Datum upisa: 11.01.2009

E, to bolje nemoj raditi. Desimir mi je najbolje objasnio - samo dobro naštelovan motor i dobro naštelovan gas su štednja. Sve ostalo je ulje u iberlaufu i Bog te pita šta sve još.

Petar- SOHC 1372 EFI

Similar topics» Osnovna Pravila Kluba
» Forumska pravila
» Informacija: Pravila
» Pravila Igre
» Pravila-Obavezno procitati !!!
» Forumska pravila
» Informacija: Pravila
» Pravila Igre