Courtesy light (2 verzije)

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Courtesy light (2 verzije)

Počalji od Pedja taj Uto 10 Maj 2011, 03:20

Verujem da vecina zna o cemu je rec, ali nije zgoreg jos jednom reci, radi se o uredjaju koji, nakon zatvaranja vrata automobila, svetlo u kabini postepeno gasi, tako da imate vremena da se komotno smestite i da, zahvaljujuci postepenom gasenju, oci naviknete na mrak.

Prva verzija je vrlo jednostavna i jeftina. Povezuje se na zicu koja od prekidaca ide ka sijalici i na masu, brzina gasenja se moze regulisati (obavezno navesti broj i jacinu sijalica pri narucivanju!) i moze da "tera" sijalice do 10W (sve u zbiru, znaci 2 fabricke sijalice po 5W).

Sam automat je vrlo kompaktan.

Cena ovakvog uredjaja, sastavljenog i testiranog, je 500din.

Za 900din imam u ponudi napredniji model, koji sijalicu gasi u dve faze. Najpre, nakon zatvaranja vrata, sijalica jos neko vreme svetli punim intenzitetom, a zatim se gasi postepeno. Duzina oba intervala se, naravno, moze podesavati. Prilikom davanja kontakta, automatski se prelazi sa faze punog intenziteta na postepeno gasenje.

Dodatne mogucnosti su da se svetlo u kolima pali pri otkljucavanju preko CB, i da se prelazi sa "pune" faze na fazu gasenja pri zakljucavanju...

Na ovoj slici, to je deo gore levo, sve do okruglog dela desno, i do zice (dole).

Uskoro u ponudi mozete ocekivati tajmer koji ce gasiti svetlo ako su vrata recimo 3min. otvorena, radi stednje sijalica i struje. Smile Ukoliko je za ovo neko zainteresovan, neka me kontaktira putem privatnih poruka.

Pedja
SOHC 1372 EFI

Broj poruka: 1815
Godina: 23
Datum upisa: 05.03.2008

Pogledaj profil korisnika http://zafc.bigforumpro.com

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu