Struja - osvetljenje problem
Strana 1 od 1 • Delite •
Struja - osvetljenje problem
Naime malopre sam vozio van grada i pocela da me zeza struja,ja sumnjam na alternator ali ne znam sta da menjam-diode,regler?
Situacija je sledeca:auto pali,ide,ne trza,muzika radi redovno ali osvetljenje je slabo i blica-cas jace,cas slabije.Ovo se odnosi na svetla( duga i kratka) i na osvetljenje kontr.table. Lampica za punjenje ne svetli,cak ni ne tinja.
Prvo sam pomislio da je mozda masa negde ili neki kontakt ali onda bi stalno blicalo valjda a meni samo kada dodajem gas.
Znaci dodam gas i zasvetli jace sve i onda pocne da blica cas jace cas slabije u istom ritmu (muzike za ples
) i osvetljenje table i svetla napolju.
Cim pustim gas sve sija slabije,manjim intenzitetom ali ravnomerno bez menjanja jacine.Zbog toga mislim da je alternator,cim zavrti jace pocne da zeza i secka napon svetlosti.
Nedavno sam merio napon na akumulatoru i imao je 13,5v na 1300rpm,sve "vece" mase su sredjene pre 2nedelje,u polumraku sam proverio i sve buksne su izgledale ok tj.bile na svom mestu.
Sad je mrak pa cu sutra opet sve to da pretresem ponovo.
Jel imao neko slicna iskustva,da ne kupujem redom delove za alternator bespotrebno jer nisam bas pri kesu.
Situacija je sledeca:auto pali,ide,ne trza,muzika radi redovno ali osvetljenje je slabo i blica-cas jace,cas slabije.Ovo se odnosi na svetla( duga i kratka) i na osvetljenje kontr.table. Lampica za punjenje ne svetli,cak ni ne tinja.
Prvo sam pomislio da je mozda masa negde ili neki kontakt ali onda bi stalno blicalo valjda a meni samo kada dodajem gas.
Znaci dodam gas i zasvetli jace sve i onda pocne da blica cas jace cas slabije u istom ritmu (muzike za ples
) i osvetljenje table i svetla napolju.Cim pustim gas sve sija slabije,manjim intenzitetom ali ravnomerno bez menjanja jacine.Zbog toga mislim da je alternator,cim zavrti jace pocne da zeza i secka napon svetlosti.
Nedavno sam merio napon na akumulatoru i imao je 13,5v na 1300rpm,sve "vece" mase su sredjene pre 2nedelje,u polumraku sam proverio i sve buksne su izgledale ok tj.bile na svom mestu.
Sad je mrak pa cu sutra opet sve to da pretresem ponovo.
Jel imao neko slicna iskustva,da ne kupujem redom delove za alternator bespotrebno jer nisam bas pri kesu.

djzecky- SOHC 1301
- Broj poruka: 899
Godina: 29
Datum upisa: 13.11.2008
Re: Struja - osvetljenje problem
Pozdrav ja imam dve vrste problema jedne koji me smaraju
i jedne koji su neresivi.......salim se:)nadam se da ima neko resenje
za moj problem ili barem uput kod dobrog auto elektricara u subotci.stvar je u tome
sto mi prednji farovi nerade pozadi je sve je ok i ablend mi radi
ali svetla,krato i dugacko nista.imao sam scene da ih ukljucim pa malo radi
pa malo neradi zatim procackam prekidac pa se ponovo upale.
i tako jedne veceri su se ugasila i od tad ih vise nisam video.,
prekidac sam pregledao i on je ispravan,sijalice mada nzm da li to ima
veze sto ablend radi a svetla ne,mada na tabli pokazuje da su upaljena,nemam puno znanja oko svega toga
zato se i obracam populaciji kojoj je to nesto blize.hvala na bilo kakvoj
pomoci mnogo ce mi znaciti jer zaista nisam upucen u to.
i jedne koji su neresivi.......salim se:)nadam se da ima neko resenje
za moj problem ili barem uput kod dobrog auto elektricara u subotci.stvar je u tome
sto mi prednji farovi nerade pozadi je sve je ok i ablend mi radi
ali svetla,krato i dugacko nista.imao sam scene da ih ukljucim pa malo radi
pa malo neradi zatim procackam prekidac pa se ponovo upale.
i tako jedne veceri su se ugasila i od tad ih vise nisam video.,
prekidac sam pregledao i on je ispravan,sijalice mada nzm da li to ima
veze sto ablend radi a svetla ne,mada na tabli pokazuje da su upaljena,nemam puno znanja oko svega toga
zato se i obracam populaciji kojoj je to nesto blize.hvala na bilo kakvoj
pomoci mnogo ce mi znaciti jer zaista nisam upucen u to.
128:)- OHV 903
- Broj poruka: 2
Godina: 26
Datum upisa: 09.02.2009
Uf, ajd da napisem nesto kad se niko nejavlja... Posto kazes da radi prekidac (mada mi cudno sto kazes da kad si ga mrdnuo da su na krako se upalila, ja bih imap preomnio prekidac) i ablender, onda probaj pogledati da li je instalacija ispravna tj da li je mozda doslo negde do prekida zica. Da li imas relej, mozda je do njega? Mada ovo ce se valjda neko javiti, posto ja i elektronika smo totalno dva razlicita sveta

0-100: <12.5s
Max: 153>km/h
KS/rpm: 69/5750
Max rpm: 6250

YUgisa- N2O
- Broj poruka: 12780
Godina: 22
Datum upisa: 08.03.2008
Proveri glinericom redom da li struja ide redovno i trazi gde je prekid.
Od accu do osiguraca, od osiguraca do prekidaca i da li ide dalje od prekidaca - kada je ukljucen naravno,od prekidaca do releja,od releja do sijalica. Moras tako redom ici dok ne nadjes gde je prekid.
Kada nadjes gde je prekid,gde nema vise struje onda taj deo izostavi (premosti) nekom zicom da proveris za sv.slucaj i ako tako premosteno ima struje,znas da je kvar 100% tu i menjaj taj deo.
Osigurace zameni, proveri sve spojeve i kontakte koji imaju veze sa oborenim i dugim svetlom.
Od accu do osiguraca, od osiguraca do prekidaca i da li ide dalje od prekidaca - kada je ukljucen naravno,od prekidaca do releja,od releja do sijalica. Moras tako redom ici dok ne nadjes gde je prekid.
Kada nadjes gde je prekid,gde nema vise struje onda taj deo izostavi (premosti) nekom zicom da proveris za sv.slucaj i ako tako premosteno ima struje,znas da je kvar 100% tu i menjaj taj deo.
Osigurace zameni, proveri sve spojeve i kontakte koji imaju veze sa oborenim i dugim svetlom.

djzecky- SOHC 1301
- Broj poruka: 899
Godina: 29
Datum upisa: 13.11.2008
Ulozak brave najverovatnije, ako si menjao prekidac.

Kako elektronicar muva curu ? Kupi joj lemilicu.

Miljan- SOHC 1372 EFI
- Broj poruka: 1636
Godina: 25
Datum upisa: 05.03.2008
Similar topics» Led osvetljenje u kabini
» Osvetljenje centralne konzole
» Problem sa brisacima na tacumi
» problem sa visokim ler gasom i "trzanjem" u voznji
» Struja - osvetljenje problem
» Osvetljenje centralne konzole
» Problem sa brisacima na tacumi
» problem sa visokim ler gasom i "trzanjem" u voznji