Koliko alarm stvarno stiti?
Zastava Forum :: Elektrika :: Bezbednost
Strana 1 od 1 • Delite •
Koliko alarm stvarno stiti?
Resio sam da stavim CB na kola, i onda mi se javila nedoumica: da li stavljati samo CB ili i alarm? Razlika u ceni bi bila oko 20e, sto nije nesto strasno, ali me zanima ima li svrhe stavljati alarm? Meni je pre svega potrebna funkcija CB, da ne bodem nocu u mracnoj garazi bravu nego samo stisnem dugme i zavrsim posao.
Kad bih znao da ce alarm da mi zastiti auto, stavio bih ga, ali ne znam koliko je to pouzdana zastita. S obzirom da alarm koji bih uzeo staje 60e sa 4 motorcica za CB (ima trunk release funkciju), ne verujem da je neki vrhunski model. Mozda bi zaplasio klince koji bi da "pozajme" auto, ali kontam da ce ga potencijalni lopov, ako se stvarno nameracio na auto, "provaliti" kao zvecku. Sem toga, ne bih da budem kao moj komsija koji ima ultra mega giga osetljivi alarm koji se aktivira kad drugi komsija pali auto, kad grmi, itd... Sta mi savetujete?
Kad bih znao da ce alarm da mi zastiti auto, stavio bih ga, ali ne znam koliko je to pouzdana zastita. S obzirom da alarm koji bih uzeo staje 60e sa 4 motorcica za CB (ima trunk release funkciju), ne verujem da je neki vrhunski model. Mozda bi zaplasio klince koji bi da "pozajme" auto, ali kontam da ce ga potencijalni lopov, ako se stvarno nameracio na auto, "provaliti" kao zvecku. Sem toga, ne bih da budem kao moj komsija koji ima ultra mega giga osetljivi alarm koji se aktivira kad drugi komsija pali auto, kad grmi, itd... Sta mi savetujete?_________________
Cak Noris moze da off-uje u Free Time-u

Pedja- SOHC 1372 EFI
- Broj poruka: 1815
Godina: 23
Datum upisa: 05.03.2008

Re: Koliko alarm stvarno stiti?
Za svaki slučaj je bolja varijanta da staviš i alarm, pošto u 80% slučajeva klinci i cigani hoće da pozajme kola. A ako neko baš hoće da ga ukrade, onda i ovako i onako će ga ukrasti. Ali pošto je reč o Zastavi, pre će da ukradu kola bez centralne i alarma nego neki model sa njim. Znači dosta veliku bezbednost daje...

ladisz81- SOHC 1301
- Broj poruka: 857
Godina: 31
Datum upisa: 21.10.2008
SLazem se sa iznad napisanim....
A sto se tice osetljivosti, koliko sam ja upoznat, to bi trebalo da moze da se steluje 
0-100: <12.5s
Max: 153>km/h
KS/rpm: 69/5750
Max rpm: 6250

YUgisa- N2O
- Broj poruka: 12780
Godina: 22
Datum upisa: 08.03.2008
Takodje glasam za alarm i slazem se sa misljenjima ostalih.
Ako neko hoce da mazne kola a pri tom je dobro upoznat sa materijom,taj ce ga maznuti i da je u pitanju BMW,Audi....Sto se tice narkomancica,cigancica i tako tih koji hoce da pozajme kola na par krugova ili samo da ga obiju i maznu nesto njima zanimljivo iz kola njih ce ver uplasiti alarm i tvoj auto ce preskociti ili ce se razbezati kada pocne da pisti.
Svaki alarm ima mogucost podesavanja osetljivosti! Imas jedan tockic min-max i to je to.
To sto neko(npr.tvoj komsa) ugradi alarm u nekom servisu pa ne zna ni koji ima,kako izgleda ni gde je smesten u kolima a kamoli kako se podesava to je vec druga prica.
Ako neko hoce da mazne kola a pri tom je dobro upoznat sa materijom,taj ce ga maznuti i da je u pitanju BMW,Audi....Sto se tice narkomancica,cigancica i tako tih koji hoce da pozajme kola na par krugova ili samo da ga obiju i maznu nesto njima zanimljivo iz kola njih ce ver uplasiti alarm i tvoj auto ce preskociti ili ce se razbezati kada pocne da pisti.
Svaki alarm ima mogucost podesavanja osetljivosti! Imas jedan tockic min-max i to je to.
To sto neko(npr.tvoj komsa) ugradi alarm u nekom servisu pa ne zna ni koji ima,kako izgleda ni gde je smesten u kolima a kamoli kako se podesava to je vec druga prica.

djzecky- SOHC 1301
- Broj poruka: 899
Godina: 29
Datum upisa: 13.11.2008
Znaci, postoji podesavanje shock-senzora, to nisam znao.
Kako vidim, vecina je za opciju sa alarmom, tako da cu verovatno i uzeti to. Hvala svima za savete, a ako ih jos neko ima, slobodno neka napise!

Pedja- SOHC 1372 EFI
- Broj poruka: 1815
Godina: 23
Datum upisa: 05.03.2008

Ja sam uzeo alarm i CB i to bez varijante da se auto otključava ključem. Znači samo na dugme mogu da ga otvorim. Jedino nisam još rešio da mi se na neki drugi način otvara gepek.
CB+alarm zaista deluju. Imam tragove pokušaja obijanja na suvozačevim vratima. Srećom samo pokušaja, jer mi je brava odsečena i ključ se vrti u prazno kad se gurne u nju, tako da je entuzijasta verovatno mislio da će na silu uspeti da provali bravu.
CB+alarm zaista deluju. Imam tragove pokušaja obijanja na suvozačevim vratima. Srećom samo pokušaja, jer mi je brava odsečena i ključ se vrti u prazno kad se gurne u nju, tako da je entuzijasta verovatno mislio da će na silu uspeti da provali bravu.

Petar- SOHC 1372 EFI
- Broj poruka: 1857
Godina: 29
Datum upisa: 27.10.2008

Similar topics» UVRNUTI KVIZ...ali stvarno je uvrnut
» Koliko alarm stvarno stiti?
» Auto alarm EXCALIBUR AL-700LC
» Pitanje vezano za alarm i cb!
» Ima li, gde, koliko para???
» Koliko alarm stvarno stiti?
» Auto alarm EXCALIBUR AL-700LC
» Pitanje vezano za alarm i cb!